You are currently viewing Anunț creștere prețuri

De o perioadă destul de lungă de timp suntem împreună martorii unei situații deosebite pe piață, cu disfuncționalități semnificative ale lanțurilor de aprovizionare și volatilitate mare a prețurilor, cu escaladări bruște și repetate.

În ultimele luni ne-am confruntat cu creșteri de costuri majore cu energia, în special la gaz și electricitate. Nu doar nivelurile, ci și frecvența acestor creșteri sunt fără precedent și nu mai pot fi prezise.

Pe lângă materia primă, costurile cu energia sunt al doilea factor important la calculul de cost pentru producția de plicuri. Ponderea costului energiei în componența costurilor de producție s-a dublat în ultima perioadă, pe lângă creșterea costurilor cu materia primă. În general, costurile cu energia s-au triplat în acest an la producătorii de hârtie. Din cauza dimensiunii acestor creșteri, în prezent suntem puși în situația de a transfera mai departe aceste costuri către clienții finali.

Prin urmare, pornind de la creșterea prețurilor la hârtie și alte materii prime pe toate gamele, anunțată de către toți furnizorii noștri de la fabricile din Europa Centrală și de Est, începând cu 1 noiembrie 2021 suntem nevoiți să ajustăm modul de management al prețurilor, rezervându-ne dreptul de a modifica orice cotație fără o notificare prealabilă. În plus, vom putea confirma valabilitatea prețurilor noi doar pentru 1 maxim 2 săptămâni, reflectând volatilitatea condițiilor actuale de pe piață. Ofertele vor continua să fie ferme, însă, vor avea o valabilitate scurtă, adaptată condițiilor concrete de piață.

De asemenea, în ciuda tuturor eforturilor continue depuse pentru a evita orice disfuncționalități, este posibil ca în următoarea perioadă să ne confruntăm cu întârzieri în livrarea unor bunuri, din cauze externe GPV pe lanțurile de aprovizionare.

Conștientizăm pe deplin faptul că aceasta este o nouă creștere de preț care urmează la scurt timp după una anterioară și că nu este în avantajul nostru și nici al clientului. Pe de altă parte, suntem conștienți că modificările de cost menționate mai sus se pot dezvolta în orice direcție, atât în sus cât și și în jos și vom lua în considerare aceste evoluții în viitoarele noastre discuții despre preț. Echipa noastră de vânzări se va implica într-un mod proactiv în perioada următoare pentru a discuta toate detaliile cu dvs.

Pe măsură ce condițiile de piață se vor echilibra, vom analiza posibilitățile practice de a reveni la modul de lucru practicat în ultimii ani.